Megépszer Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósított projektek


Komplex telephely átalakítás a Megépszer Kft.-nél termékkör diverzifikálása és új technológia alkalmazása érdekében

A megvalósult fejlesztés célja a MEGÉPSZER Kft. gyártócsarnokainak logisztikai korszerűsítése, valamint az ingatlanainak a jó hőszigetelés elérése érdekében történő átépítése volt. A projekt során az Üzemi csarnokok, a üzemi épület, a festék raktár és a üzemi iroda épületegyüttes komplex hőszigetelésé történt meg. Az anyagmozgatás korszerűsítése céljából 3 db CXTD típusú, segédemelőkkel ellátott rádió távvezérelt futódaru, és az ezekhez szükséges merevsínes pályamenti áramellátású vezetékek be-, ill. kiépítésére került még sor.

A fejlesztés az energia költségek csökkentése (földgáz, villamosenergia), a munkakörülmények javítása és a versenyképesség megőrzése, ill. növelése érdekében vált szükségessé.

A projekt során három gyártócsarnok logisztikai korszerűsítése, valamint ezek, és a hozzájuk kapcsolódó építmények hőszigetelés céljából történő átépítése valósult meg.

A logisztikai korszerűsítés eredményeképpen nagyobb súlyú darabok gyártására is tud a cég vállalkozni. Az 5 és 10 tonna teherbírású daru mellé két gyártócsarnokba egy-egy 20 tonnás, míg a forgácsoló üzembe egy 30 tonna teherbírású rádió távvezérelt, segédemelőkkel felszerelt futódaru került beépítésre.

A támogatás összege: 145 millió forint
A projekt összköltsége: 320 651 137 Ft
A megvalósítás kezdete: 2013.05.02
A megvalósítás vége: 2015.03.14

Sajtóközlemény

Tábla

Telephelyátalakítás Telephelyátalakítás Telephelyátalakítás Telephelyátalakítás Telephelyátalakítás Telephelyátalakítás Telephelyátalakítás Telephelyátalakítás Telephelyátalakítás Telephelyátalakítás Telephelyátalakítás

Tábla